Dziś przychodzę z lodami wegańskimi. Z racji wczorajszych walentynek postanowiłam zrobić coś innego, no i chyba spisały się idealnie! Świetna sprawa na popołudniowy deser.
Składniki:
- puszka mleczka kokosowego
- nieduża puszka ananasów
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 3-4 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- sok z cytryny
- borówki amerykańskie i czekolada BIO (można, ale nie trzeba dodać na samym końcu do podania)
Mleczko kokosowe, mąkę kukurydzianą oraz cukier wymieszać i zagotować w garnuszku co jakiś czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Olej kokosowy rozpuścić, a następnie dodać wraz z resztą składników do wystudzonej masy i wszystko zmiksować. Przelać do pojemnika, wstawić do zamrażalnika na kilka godzin (ja zostawiłam na całą noc).
Lody mogą się bardzo "ściąć", zatem najlepiej przed podaniem, odstawić je na chwilę - wówczas łatwiej się je nakłada :)
Na zdrowie!
Przepis bierze udział w akcji:

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz